Abrikosų kauliukųŠiame kosmetiniame augaliniame aliejuje, kuris gaunamas iš abrikosų kauliukų, gausu vitaminų ir mineralų. Puikiai įsiskverbia į odą, drėkina, minkština bei maitina ją.
Abrikosų kauliukų kosmetinio aliejaus sudėtyje yra daug vitaminų ir mineralų. Šis aliejus puikiai maitina, minkština ir padeda regeneruoti sausą, jautrią ir pažeistą odą. Turtingas vitaminų (ypač F), mineralų. Gerai susigeria į odą, skatina kolageninio ir elastingo pluošto sintezę. Gerina odos tonusą ir naudojamas raukšlių profilaktikai. Naudojamas odai maitinti, makiažui valyti - tiek vienas, tiek mišiniuose su kitais augaliniais aliejais (migdolų, simondsijų, kviečių gemalų). Nesukelia alerginių reakcijų, tinka ir vaikams.
Avokadų Šis kosmetinis augalinis aliejus gaunamas iš sunokusių avokadų vaisių šaltojo spaudimo būdu. Jo sudėtyje yra baltymų, vitaminų, mineralinių medžiagų. Avokadų kosmetinis aliejus puikiai prasiskverbia į audinius ir yra ypač vertingas sausos, netekusios vandens, vystančios odos priežiūrai. Avokadų aliejaus sudėtyje yra leucitino, palmitino rūgšties, vitaminų A, B, D.
Naudojamas kasdienei vokų, kaklo ir viso kūno priežiūrai. Pasižymi minkštinančiu ir drėkinančiu poveikiu. Naudojamas po depiliacijos, odai suminkštinti.
Rekomenduojamas nagų stiprinimui. Geras masažams, ypač mišiniuose su migdolų, persikų aliejais.
Kviečių gemalųKviečio grūdo gemale yra 6-10 procent. natūralaus aliejaus, kuriame labai daug (apie 250 mg/100 ml aliejaus) vitamino E, natūralaus antioksidanto, o tai ypatingas šio aliejaus privalumas. Šio aliejaus sudėtyje yra sočiųjų rūgščių (palmitino, stearino, lanolino), mineralų, leucitino. Tokios sudėties kviečių gemalų aliejus ypač naudingas sausos, sudirgintos, senstančios odos priežiūrai. Gerina medžiagų apykaitą, išlygina odą ir daro ją elastinga, lėtina odos ląstelių senėjimą.
Gali būti sėkmingai naudojamas tiek sausos, tiek ir riebios odos priežiūrai. Ypač rekomenduojama tepti jautrias odos vietas. Naudojamas sausų ir nugairintų lūpų masažui. Padeda greičiau gyti žaizdoms ir nudegimams. Galima naudoti masažui ir odos maitinimui (santykyje 1:10 su migdolų aliejumi).
MedetkųNuo seno žinomi ir plačiai naudojami medetkų žiedų nuovirai, antpilai, ekstraktai, tepalai, pasižymintys priešuždegiminėmis savybėmis, antiseptiniu bei antioksidaciniu poveikiu.
Šis augalinis aliejus (angl. Calendula oil) gaunamas iš vaistinių medetkų žiedų maceracijos būdu genetiškai nemodifikuotų sojų ( Glycine max ) aliejuje ( 100g žiedų / 1 kg aliejaus). Aliejus papilldomai praturtinamas vitaminu E ( 0,15 % ), kuris atlieka ir stabilizatoriaus funkciją. Medetkų aliejus turi daug vitaminų ir mineralinių medžiagų, ypač naudingų jautrios odos priežiūrai. Puikiai įsiskverbia į odą, drėkina, maitina ją, gerina odos mikrocirkuliaciją ir saugo nuo aplinkos poveikio bei išsausėjimo. Skirtas kasdienei odos priežiūrai, masažams, kaip sudėtinė odos priežiūros priemonių dalis. Specialistai medetkų aliejų rekomenduoja jautriai, į uždegimus linkusiai odai.
MigdolųMigdolų medžių, iš kurių vaisių (branduolių) šaltai spaudžiant gaunamas aliejus, didžiausios plantacijos plyti Kalifornijoje ir Ispanijoje.
Šis aliejus nuo senų laikų naudojamas gaminant įvairas odos priežiūros priemones. Migdolų aliejaus sudėtyje yra baltymų, mineralinių medžiagų ir vitaminų (A, B1 ,B2, B6 ir E). Jis puikiai įsiskverbia į odą, drėkina ir maitina ją. Saldžiųjų migdolų aliejus tinka visiems odos tipams, bet ypač rekomenduojamas, esant sausai, jautriai, suerzintai odai, egzemoms. Padeda įveikti uždegiminius procesus, odos niežėjimą. Tinka plaukų priežiūrai, didina jų elastingumą ir suteikia blizgesio.
Gavimo būdas: Šaltas presavimas
Kilmės šalis: Ispanija, Kalifornija
NakvišųŠis augalinis aliejus (angl. Evening primrose oil), gaunamas iš Oenothera biennis augalų sėklų, plačiai žinomas ir naudojamas medicinoje nuo senų laikų. Nakvišų aliejus turi daug vitaminų ir mineralinių medžiagų bei gamma-linoleino rūgšties ( 9,5 %), ypač naudingos mūsų audinių ląstelėms. Dėl savo turtingos sudėties ir unikalių savybių nakvišų aliejus populiarus ir kosmetikoje – tiek vienas, tiek kaip sudėtinė įvairių odos priežiūros priemonių dalis.Tai švelnus aliejus, gerai įsiskverbia į odą, drėkina, maitina ją, gerina odos mikrocirkuliaciją ir saugo nuo aplinkos poveikio. Specialistai teigia, jog nakvišų aliejus turi priešuždegiminių ir antioksidacinių savybių, ypač rekomenduojamas sausai odai. Populiarus odos priežiūros priemonėse, skirtose senstančiai, suerzintai odai su išsiplėtusiais kapiliarais.
Sezamų aliejus Šis kosmetinis augalinis aliejus gaunamas iš sezamo sėklų. Jo sudėtyje be vitaminų ir mineralinių medžiagų yra sezamolio, turinčio antioksidacinių ir ultravioletinius spindulius sugeriančių savybių. Puikiai įsiskverbia į odą, drėkina, maitina ir saugo ją nuo aplinkos poveikio.
Naudojamas sausos, raukšlėtos arba šerpetojančios odos priežiūrai. Aliejaus sudėtyje yra vitaminų, aštuonios svarbiausios amino rūgštys, įskaitant leucitiną ir miotiną, kalcio, magnio, fosforo. Šis aliejaus sulėtina odos ląstelių senėjimo procesus. Dėl savo gerai subalansuotos sudėties, kurioje yra neprisotintų riebiųjų rūgščių, aliejus aktyviai dalyvauja lipidų apykaitoje ir neleidžia ląstelėms kaupti riebalų arba padeda išskirti sukauptus riebalus. Efektyvi priemonė nuo „laisvųjų radikalų". Naudojamas odos galvos masažui ir plaukų stiprinimui. Savo tekstūra panašus į vynuogių kauliukų aliejų.
Simondsijų (jojobos)Simondsijų (jojobos) krūmų plantacijos plyti įvairiose šilto klimato vietose: Argentinoje, pietų Kalifornijoje, Arizonoje, Meksikoje, Izraelyje. Aliejus spaudžiamas iš šio augalo sėklų, kuriose jo yra apie 50proc. . Simondsijų aliejus, o tai yra natūralus augalinis vaškas, yra švelnaus savotiško kvapo bei auksinės spalvos skystis, žemesnėje temperatūroje virstantis kieta mase. Vienas unikaliausių augalinių aliejų, turtingas vitaminų, antioksidantų, mineralų. Puikiai susigeria į odą, drėkindamas ir maitindamas ją. Iš visų kosmetinių aliejų šis yra labiausiai rekomenduojamas įvairių tipų galvos odos ir plaukų priežiūrai. Šio aliejaus vertingumą rodo ir tai, jog Amerikoje, uždraudus banginių medžioklę, šių žinduolių sperma, naudojama brangios kosmetikos gamyboje, buvo pakeista simondsijų (jojobos) aliejumi. Šis aliejus puikiai drėkina odą, išlygina ją, turi priešuždegiminių savybių. Rekomenduojamas odos priežiūrai po saulės vonių. Ruošiant aliejų mišinius, patariama įdėti apie 10 proc. simondsijų aliejaus (suteikia ne tik papildomų savybių, bet ir pailgina galiojimo laiką). Jis galioja ilgai, todėl ypač geras eteriniams aliejams tirpinti.
Gavimo būdas: Šaltas presavimas
Kilmės šalis: Argentina, Meksika, Kalifornija, Arizona, Izraelis
Sviestmedžio (Shea Butter) Šie turtingos sudėties natūralūs augaliniai riebalai gaunami iš Afrikoje augančių sviestmedžių (Butyrospermum parkii) riešutų. Iš esmės tai yra riešuto branduolys, tas vertingas aliejus, kurį afrikiečiai naudoja nuo seniausių laikų.
Dėl savo sudėties (vitaminų ir kitų biologiškai aktyvių medžiagų) sviestmedžio aliejus stipriai drėkina odą. Jis skatina ląstelių atsinaujinimą, minkština, maitina bei išlygina odą, saugo ją nuo kenksmingo aplinkos poveikio.
Specialistai sviestmedžio aliejų rekomenduoja odos apsaugai nuo UV spindulių poveikio, taip pat ir po saulės vonių kaip drėkinančią, minkštinančią bei maitinančią odą priemonę. Šis aliejus gali būti naudojamas ir labai jautrios odos (pvz., paakių) bei lūpų priežiūrai. Sviestmedžio aliejus taip pat rekomenduojamas sausų plaukų priežiūrai kaip drėkinanti, suteikianti sveiką blizgesį, maitinanti ir apsauganti nuo aplinkos poveikio priemonė (įtrinti ir palaikyti apie 1 val. prieš plovimą arba, kai plaukai ypač sausi, įtrinti plaukų galiukus ir po plovimo). Naudojant masažams, viso kūno odos priežiūrai, ne tik gerai veikia odą, bet ir atpalaiduoja raumenis bei skatina kraujotaką.
Sviestmedžio aliejus yra kietas, minkštėjantis 37 laipsnių temperatūroje.
Oda minkšta, saugi ir švelni kaip šilkas - Jūsų pasirinkimas!
Sviestmedžio, simondsijų aliejų mišinysŠis turtingos sudėties afrikinio sviestmedžio riešutų ir simondsijų augalinių aliejų mišinys (v/v 50:50) puikiai įsiskverbia į odą, drėkina, minkština, maitina bei apsaugo ją.
Mišinys (angl. Shea Butter, Jojoba) patogesnis naudoti, nes lengviau ir greičiau susigeria į odą, negu grynas sviestmedžių aliejus, kuris yra kietokas ir ilgiau tirpsta ant odos. Ir dar viena teigiama mišinio savybė - jis suteikia odai naudingąsias abiejų atskirų aliejų medžiagas.
Vynuogių kauliukųUnikalus aliejus naudojamas odos drėgmei išsaugoti ir rekomenduojamas bet kokio tipo odai. Apie 88 proc. sudėties sudaro nesočiosios riebiosios rūgštys, tarp jų 68 proc. linolino rūgštis. Jos gerai įsigeria į odos ląsteles ir išlaiko drėgmę, neleisdamos susidaryti raukšlėms. Turi stiprų antioksidacinį poveikį. Atstato nugairintą, saulės išdžiovintą ir sugrubusią odą, ypač naudingas kaklo ir vokų odai. Gali būti naudojamas grynas arba kaip kosmetinių gaminių priedas. Galima naudoti makiažui nuo veido odos valyti, masažui.
Apie aliejusVienas geriausių kūno priežiūros būdų, žinomas ir vertinamas nuo senų laikų – naudoti natūralius, geros kokybės kosmetinius aliejus.
Migdolų, vynuogių kauliukų, kviečių gemalų, avokadų, simondsijų (jojobos), migdolų aliejai dažniausiai naudojami tiek vieni, tiek įvairiuose mišiniuose. Jų struktūra ypatinga, juose gausu mikroelementų ir vitaminų, jie įsiskverbia į giliuosius odos sluoksnius, gerai susigeria, netrukdo odai kvėpuoti bei suteikia apsaugą nuo oksidantų. Maitina odą, drėkina ją, apsaugo nuo aplinkos poveikio – tai sveika odos mityba be koservantų, emulsiklių bei kitų cheminių priedų. Gerai tirpina įvairius augalinius ekstraktus, eterinius aliejus ir padeda šiems lengviau nukeliauti į gilesnius odos sluoksnius.
Šie aliejai rekomenduojami naudoti vieni ar sumaišyti (pvz., migdolų ir persikų):
masažams;
įtrynimams;
makiažui valyti;
sausai veido odai drėkinti;
odai šveisti, sumaišius su smulkia jūros druska;
kaip odos priežiūros priemonių priedai;
plaukų priežiūrai (ypač simondsijų aliejus);
eterinių aliejų tirpalams ruošti.